یکی از مسائل آزار دهنده آقایان و به ویژه خانم ها
ایجاد ترک روی پوستشان است چرا که این ترک ها ظاهر زیبای پوستشان را به صورت نازیبایی جلوه خواهد داد. در هنگام بلوغ شما شاهد ترک هایی روی نواحی ران، سینه و باسن خواهید بود ولی این ترک ها در خانم ها در دوران بارداری، روی این نواحی و به ویژه روی شکم و سینه ها افزایش می یابد. به طوری که ترک های دوران بارداری یکی از دل مشغولی های خانم هایی است که تصمیم به مادر شدن گرفته اند.
اما سوال اینجاست که
علل ایجاد این ترک ها چیست؟
این ترک ها ضایعاتی هستند که به سبب تغییرات هورمونی مانند بلوغ، حاملگی، کاهش وزن و برخی از بیماری ها ایجاد می شود و به این صورت است که این تغییرات هورمونی سبب عدم تعادل در فیبرویلاست ها می شود. همین امر موجب کاهش تعداد و کیفیت فیبرهای کلاژن و الاستین می گردد و در نتیجه پوست نازک شده و ترک می خورد. این ترک ها به صورت ناگهانی و بدون علامت خاصی ایجاد می شوند. به همین دلیل پیشگیری از ایجاد این نوع ترک ها به ویژه در دوران بارداری اهمیت بالایی دارد.
بارداری:
این ترک ها در دوران بارداری معمولا از ماه چهارم به بعد ایجاد می شود ولی در ماه های هفتم و هشتم پوست در شکننده ترین حالت قرار دارد. به همین دلیل حتی امکان ایجاد ترک بعد از زایمان نیز وجود دارد. بنابراین بهتر است برای جلوگیری از ایجاد ترک های پوستی در دوران بارداری درمان و مراقبت را تا اولین قاعدگی پس از زایمان ادامه دهید. به این نکته توجه داشته باشید که گاهی ممکن است بارداری اول بدون ایجاد ترک پوستی بوده باشد ولی این موضوع تضمینی برای ترک نخوردن پوست در بارداری بعدی نیست پس توصیه می شود مراقبت از پوست را در تمام مراحل زندگی و در هر شرایطی جدی بگیرید.
وراثت:
در بروز این عارضه نمی توان پوست و بدن افراد را به گروه های بدون ترک پوستی، و افرادی با ترک های پوستی تقسیم کرد. وراثت، رنگ پوست و ... نقشی در ایجاد ترک های پوستی ندارد و هیچکدام معیار و تعیین کننده ی صد در صد بروز ترک نیستند.
درمان :
ترک های پوستی علل ایجاد آنترک ها پس از ضاهر شدن بر روی پوست دارای رنگ های صورتی تا بنفش هستند و به مرور زمان رنگ آن ها سفید خواهد شد اما نکته اینجاست که، ترک ها تا زمانی که درمان نشوند به هیچ عنوان خود به خود بهبود نمی یابند. یعنی این ترک ها به خودی خود برطرف نمی شوند و تنها رنگ آن ها تغییر می کند. عمق و پهنای این عارضه ها را با درمان های ویژه می توان بعد از چند هفته به میزان قابل توجهی کاهش داد.
استفاده صحیح و مداوم محصولات درمانی به مدت 6 الی 8 هفته در نواحی دارای ترک بسیار مؤثر است. شما بعد از گذشت 21 الی 25 روز می توانید شاهد اولین نتایج مثبت درمان باشید.
پیشگیری :
ترک های پوستی ضایعاتی هستند که ظاهر پوست را نازیبا می کنند و درمان آن ها بسیار پر هزینه و مشکل است پس بهتر است پیش از بروز این ضایعات بر روی پوست شما به فکر پیشگیری باشیم. توصیه می شود همیشه پوست خود را مرطوب نگه دارید و به سلامت آن توجه داشته باشید.
منبع:
توبیستی