همان طور که می دانید 80% از بدن انسان را آب تشکیل می دهد. چنانچه این میزان از آب بدن به هر دلیلی مانند: آب و هوای خشک، باد شدید، شستشوی مکرر، افزایش سن، سرمای زیاد و... کمتر از حد معمول شود، پوست لطافت خود را از دست داده و به خشکی و زبری می گراید. اصولا پوست های خشک بیشتر مستعد آسیب ها و عفونت های پوستی هستند. به همین دلیل است که استفاده از
مرطوب کننده ها و نرم کننده ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
محصولات و فرآورده های پوستی معمولا شامل سه گروه از ترکیبات است:
1_ اوکلوسیو: همان طور که از اسم این گروه مشخص است، یک لایه روغنی و مسدود کننده روی پوست ایجاد می کند و مانع از تبخیر آب پوست می شود. موادی مانند: پارافین، اوسرین، روغن زیتون و... از این گروه به شمار می آیند.
2_ هومکتانت: این مواد با وزن مولکولی پایین و جذب آب سبب افزایش آب پوست می شود این مواد از داخل به پوست نفوذ کرده و رطوبت پوست را افزایش می دهد. به طور کلی وظیفه ی آب رسانی به پوست را بر عهده دارند و برای پوست های خشک و مرده بسیار موثر هستند.
3_ مرطوب کننده ی طبیعی: این گروه نیز همانند گروه قبلی دارای قدرت جذب آب و آبرسانی به پوست هستند.
معمولا تمام مرطوب کننده ها سه ترکیب فوق را دارا هستند. اما با این حال انتخاب مرطوب کننده ی مناسب هر فرد با توجه به نوع پوست مصرف کننده صورت می گیرد. برای راهنمایی بیشتر می توان روش های زیر را مطالعه کرد:
_ برای
پوست های زبر و خشک بهتر آن است از مرطوب کننده هایی استفاده شود که خاصیت مسدود کنندگی و جذب کنندگی رطوبت را در خود داشته باشد. مرطوب کننده های چربتر، کندتر جذب پوست می شوند و ماندگاری بیشتری روی پوست دارند در نتیجه آبرسانی بهتر و بیشتری برای پوست دارند.
_ برای پوست های چرب، به دلیل چرب بودن و باز بودن منافذ، غالبا در صورت شستشوی زیاد و خشک شدن پوست نیاز به استفاده از مرطوب کننده ها است.
_ برای پوست های معمولی و مرطوب، نرم کننده هایی موثر است که دارای مواد جذب کننده ی رطوبت باشند.
_ برای پوست های ترکیبی، بهتر است از نرم کننده هایی استفاده شود که فاقد ترکیبات روغنی باشد.
منبع:
توبیستی